Mitt namn är Helén Laestadius Loman och jag är legitimerad psykoterapeut med inriktning KBT och Schematerapi. Jag är utbildad vid CBTI - Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi i Stockholm. I grunden har jag en beteendevetarexamen och fil. kand. i psykologi. Jag är vidareutbildad i ACT (Acceptance Commitment Therapy); MI (Motivational Interviewing); TF-KBT (Traumafokuserad KBT) samt PE (Prolonged Exposure Therapy). Jag har även erfarenhet av att arbeta med internet-KBT och digitala terapisamtal.
Jag har under 10 år varit verksam inom olika områden, t.ex. egen praktik, som joursamordnare, behandlare och beteendevetare på kvinnojour och har fördjupad utbildning om våld i nära relationer och att genomföra farlighetsbedömningar. Jag har arbetat som kurator och KBT-behandlare på vårdcentral och i multimodalt smärtteam med ACT-behandlingar i grupp för patienter med långvarig smärta. Jag har även hållit föreläsningar om KBT för smärtpatienter. De senaste åren har jag arbetat som leg. psykoterapeut och leg. hälso- och sjukvårdskurator på en ungdomsmottagning. Vanligt förekommande problem som jag arbetat med och behandlat är depression, ångestsyndrom, oro, stressrelaterade problem, sömnproblem, ätproblematik, trauma, självskadebeteende, våldsutsatthet, sorg och personlighetsproblematik.
Jag erbjuder psykoterapi, psykologisk rådgivning, samtalsstöd och krisstöd till unga och vuxna från 16 år - både fysiska besök på mottagningen och digitala besök via videosamtal. Förutom KBT används även ACT-metodik och Schematerapi i behandlingsarbetet. Jag erbjuder även TF-KBT för trauma och posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).
Om du inte är nöjd
Du kan kontakta Patientnämnden Skåne om du vill ha hjälp med att lämna synpunkter eller klaga på vården. Du kan även lämna synpunkter eller klagomål för en närstående.
Patientnämnden Skåne tar emot synpunkter och klagomål på offentlig hälso- och sjukvård som drivs av Region Skåne, hälso- och sjukvård hos privata vårdgivare som har avtal med Region Skåne, kommunal hälso- och sjukvård samt viss tandvård.
Patientnämnden kan hjälpa dig att få svar på dina synpunkter eller klagomål och informera om dina rättigheter i vården. De inkomna synpunkterna och klagomålen sammanställs sedan och slutsatserna kan användas för att vården ska bli bättre.
Här hittar du mer information om hur du går till väga om du vill lämna ett klagomål: Om du inte är nöjd med vården - 1177
©Upphovsrätt. Alla rättigheter förbehållna.
Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna
Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.